RPA bot

De Voordelen van Robot Proces Automatisering

Robot gestuurde procesautomatisering, afgekort RPA, is een techniek waar wij bij SMRTR ons in specialiseren. Vrijwel elk proces dat administratieve handelingen bevat is op zijn minst ten dele geschikt voor robotisering. Maar wat maakt RPA nou zo interessant? In dit artikel zullen wij alle voordelen van RPA voor u in kaart brengen.

 

verhoogte Kwaliteit & Efficiëntie

RPA werkt op basis van instructies. Die instructies bepalen welke beslissingen de robot neemt, in welke systemen hij inlogt en welke acties hij uitvoert. Een van de kwaliteiten van een RPA bot, is dat deze een ongelofelijk proportie aan gegevens kan analyseren in hele korte tijd. Op die manier kan een robot veel administratieve handelingen overnemen, een snel en stabiel proces creëren, fouten verminderen en de kwaliteit in data verhogen. 

 

Kosten in vergelijking tot arbeid en iT-implementaties

RPA is kostenefficiënt: in vergelijking met reguliere arbeidskosten zijn de kosten van werkende robot zeer beperkt. De terugverdientijd is daarom kort; vaak al binnen een jaar.​ Doordat RPA gebruik maakt van het huidige systeemlandschap, is er géén sprake van een grootschalige IT-implementatie. Deze zijn doorgaans duur en de doorlooptijd is lang. Robotiseren is in vergelijking goedkoop én snel. ​Daarbij kan een robot in verschillende onderdelen worden gemaakt (Agile). Per fase kan dus al profijt worden gemaakt en de meerwaarde wordt steeds groter. 

verhoogte Werknemer & Klant tevredenheid

De implementatie van RPA kan ook veel werknemer moraal opleveren doormiddel van de afnemende werkdruk. Werknemers hoeven minder herhalende taken te verrichten en het geeft ook veel training kansen in de RPA technologie. Ook zijn de klanten tevredener als bedrijven RPA gebruiken. RPA bots werken namelijk 24/7 dus een klant hoeft nooit te wachten en ten slotte is ook de reactie tijd sneller.

Is het ook geschikt voor mijn bedrijf?

Door de talrijke mogelijkheden zijn er kansen voor verbetering in elke organisatie. Wij kijken graag samen met jou en je medewerkers naar de verschillende werkprocessen om te zien waar RPA het meest effect kan hebben.

SMRTR RPA - Hoe te starten?

Robotic Process Automation (RPA)

Robotic process
automation

Rpa implementaties best practices