Introducing the TEam: karsten veldhuizen

‘Stel een doel, geef niet op, je komt er wel!’



Wie is Karsten? 

Ik ben Karsten Veldhuizen, woon op Katendrecht in Rotterdam en ik ben kortgeleden begonnen als RPA-consultant bij SMRTR. Ik kwam bij SMRTR door mijn affiniteit voor “Internet of Things (IoT)” en “low-code software” zoals Node-Red. Ik hou er namelijk van om dingen te verbeteren, nieuwe oplossingen te ontwikkelen en met interessante projecten bezig te zijn. Daarbij vind ik het leuk om technieken te combineren. Zoals het combineren van verschillende sensoren, 3D-printing en low-code oplossingen. Mensen categoriseren mij als een gedreven, analytisch persoon met een enorme doorzettingskracht, als ik een doel heb gesteld gaat niets me stoppen deze te behalen. Dit is zeker ook te zien in mijn studietraject waar deze affiniteit ook is ontstaan. Ik ben namelijk begonnen met een MBO systeem & netwerkbeheer studie waarna ik opvolgend een HBO studie in business-IT & Management en uiteindelijk een Master in Informatie Management heb afgerond. In mijn vrije tijd ga ik graag uit eten met mijn vriendin, ontwerp ik 3D-modellen of probeer ik mijn huis nog slimmer te maken met sensoren en software.  
 

Waar mag je Karsten voor wakker maken?

Er zijn drie dingen waar je me altijd voor wakker mag maken. Ten eerste mag je mij altijd wakker maken voor een echt goede espresso. Daarbij maak ik met mooi weer graag een rondje op mijn high performance elektrische step door de stad. Tenslotte ben ik altijd in voor een verre actieve reis, vakantie of gewoon een goede film thuis op de bank.  
 

Waarom RPA & consultancy?

Het fijne aan RPA is dat het een techniek is die snelle oplossingen met een direct resultaat levert, het product is voor technologische begrippen heel tastbaar. Ook omdat het veel gelijkenissen met mijn hobby’s heeft was de stap om mij in RPA te verdiepen en er mee te werken een interessante en leuke kans. Op het gebied van consultancy vind ik het leuk om mensen te helpen en te begeleiden naar een efficiënt resultaat. 
 

Wat vind je leuk aan SMRTR?

Het leuke aan SMRTR is dat het bestaat uit een jong enthousiast team en er altijd ruimte is voor eigen input en ontwikkeling. Zo heb ik voor mijn master thesis onderzoek gedaan naar hoe het kweken op hydrocultuur (zonder grond, enkel water) efficiënter kan door gebruik te maken van verschillende sensoren en IoT automatisering. Het leuke hieraan was is dat ik dit project heb mee mogen nemen binnen SMRTR en daar nu actief gebruikt wordt. Het geeft een goed voorbeeld van de technieken die SMRTR in huis heeft en op welke unieke manier deze ingezet en gecombineerd kunnen worden. 
 

Wat gaat Karsten in de toekomst doen? 

In de toekomst wil ik mijn kennis verder verbreden door nog meer nieuwe tools te leren. Daarnaast wil ik me nog verder verdiepen in IoT, RPA en Node-Red. Zodat ik uiteindelijk nog uniekere en betere oplossingen kan realiseren. Verder zou ik nog graag een verre reis willen maken, helaas is dit door Corona niet mogelijk maar wellicht in de toekomst.

Meer over karsten

EEN COMPETITIEF VOORDEEL DOOR IOT