Internet of Things

Een competitief voordeel

Als er wordt gesproken over het gebruik van Internet of Things oplossingen wordt er vaak geen directe relatie gelegd met de mogelijkheden om meer waarde te creëren. Om te kijken of dit terecht is namen wij de proef op de som met een IoT hydroponics experiment voor Agricultuur. Door middel van verschillende sensoren en een low-code oplossing hebben wij in een korte tijd een IoT systeem gebouwd dat constant de waterkwaliteit van het bassin monitort. Doordat het systeem snel acteert op ongewenste waarden hebben wij een verhoging van 5% in opbrengst weten te behalen ten opzichte van traditionele methoden.

 

De oplossing

Voor het experiment hebben wij een combinatie van verschillende hardware en software gebruikt. Zo zijn er verschillende sensoren gebruikt die de omgeving nauwkeurig in te gaten houden. Deze data wordt draadloos en real-time doorgestuurd naar de zogenoemde middleware. De middleware is de centrale plek van een IoT oplossing, hier komt de data binnen en wordt deze getransformeerd naar informatie. Deze transformatie wordt gefaciliteerd door de low-code oplossing waarin verschillende logica is verwerkt. Uiteindelijk wordt de uitkomende informatie gepresenteerd aan de gebruiker doormiddel van een chatbot en dashboard. 

 

Het experiment

Voor het experiment zijn twaalf verschillende planten in twee groepen verdeeld. Bij de verdeling wordt één groep gesteund door het IoT platform waarvan het systeem zelf acties mag uitvoeren op basis van de gemeten waarde. De andere groep krijgt geen ondersteuning en houdt zich aan een generiek voedingsschema.

Conclusie

De resultaten liegen er niet om, doordat het IoT platform de voedingswaarde en zuurtegraad perfect in balans kon houden is bij de groep waarover het IoT platform controle had een 5% verhoging van de productiviteit waargenomen. Dit laat zien dat IoT niet enkel een mooie techniek is die tot de verbeelding spreekt maar ook resultaten kan behalen die leiden tot een competitief voordeel. Dit geld niet enkel voor Agricultuur maar ook voor andere sectoren zoals de logistiek.

Nieuwsgierig? De komende weken zullen wij dieper ingaan op de verschillende onderdelen van het IoT platform. Houdt de website en onze socials in de gaten voor het vervolg!

Deel 2:

~ meteen de juiste informatie door chatbots & iOT ~

Karsten Veldhuizen

Internet of Things 

Lees onze andere stories