Digitale medewerkers voor de advocatuurBij het woord robots denken de meeste mensen direct aan grote metalen machines die bijvoorbeeld een auto in elkaar kunnen zetten. Tegenwoordig zijn er ook softwarematige ‘robots’, wij noemen deze liever digitale medewerkers. 

Een digitale medewerker is in veel opzichten gelijk aan zijn/haar collega’s waar het gaat om de taken die uitgevoerd kunnen worden. Het voordeel van digitale medewerkers is, dat zij het liefst zoveel mogelijk en zo saai mogelijk werk doen en dat ook nog eens zonder koffiepauzes of een kerstpakket 😉.

De advocatuur is niet onbekend met het gebruik van digitale technologieën om juridische en administratieve werkzaamheden te verbeteren. Ondanks de toepassing van digitale technologieën worden deze werkzaamheden nog steeds ervaren als tijdrovend, vervelend, inefficiënt en handmatig. Dit leidt niet alleen tot hoge kosten en trage responstijden, maar ook tot fouten, onnodig dubbel werk, ontevreden medewerkers en zelfs gemiste kansen. 

Digitale medewerkers kunnen advocatenkantoren, groot én klein, helpen om veel van deze repetitieve juridische en administratieve werkzaamheden te automatiseren. Hierdoor kunnen de medewerkers zich weer richten op het werk dat het belangrijkst is: het verlenen van de beste dienstverlening aan cliënten. 

Vooruitstrevende advocatenkantoren helpen hun personeel zich te concentreren op de waardevolle, complexe en fundamenteel meer “menselijke” taken door de alledaagse, minder waardevolle en tijdrovende taken uit te laten voeren door digitale medewerkers. 

Deze digitale medewerkers zijn de sleutel tot het oplossen van veel van deze uitdagingen met als resultaat: 
-          Medewerkers benutten hun volledige potentieel en halen meer energie uit hun werk; 
-          De kwaliteit en efficiëntie nemen verder toe. 
-          Lagere overheadkosten en daardoor hogere marges. 

Voorbeelden van digitale medewerkers


Automatisch Dossiers inboeken

Uitvoeren recherches & bevragen online registers

Concepten van brieven en e-mails voorbereiden & versturen

Voldoen aan wet & regelgeving, bijvoorbeeld AVG

Digitaal Contract management

automatisch registreren van formulieren zoals AML en CTF 

Ontvangen digitale stukken automatisch verwerken

Versturen van formulieren

Uitspraken doorzoeken en de betreffende jurisprudentie terugkoppelen

Ontdek Samen met ons in max 30 minuten wat digitale medewerkers voor jullie kunnen betekenen